Nominace pro rok byly otevřeny.

Neváhej a přihlaš se i Ty ještě dnes!

Vítězové ankety Dítě Česka 2022 v Bruselu

Brzy po vyhlášení 2. ročníku ankety jsme zajistili možnost zapojit se do mezinárodních aktivit také Dětem Česka 2022 Ester Anně Soukupové a Matěji Strnadovi, kteří se dne 6. prosince zúčastnili v Evropském parlamentu v Bruselu závěrečné konference Evropského roku mládeže, konané pod názvem „Claim the Future“.

Konference, kterou pořádalo Ministerstvo školství ČR v rámci svého předsednictví v Evropské unii, hostila více než 700 účastníků a byla tematicky zaměřena na vzdělávání, duševní zdraví a jejich dostupnost – pro mladé lidi závažná témata, která je velice zajímají a považují je i oni sami za zásadní pro svůj rozvoj.

Ester a Matěj se v průběhu konference setkali s řadou dalších účastníků z Česka i z jiných zemí a o přestávce se mohli setkat také s ministrem školství ČR Vladimírem Balašem, s nímž si povídali o svých zájmech, které je dovedly až k účasti v anketě Dítě Česka.

Oba vítězové ankety získali prostor na webu a profilech UNICEF ČR, kde mohou prezentovat své názory, hodnoty a aktivity, a zajistili jsme pro ně také publicitu v partnerských médiích i jiné vhodné příležitosti pro jejich další zapojení i rozvoj, včetně mezinárodních setkání. První setkání s médii jako Děti Česka 2022 absolvovali hned odpoledne po vyhlášení ankety v ČT Déčko na Kavčích horách, kde se stali hosty pořadu Zprávičky.

Jednou z forem zapojení, kterou UNICEF ČR umožňuje vítězům projektu Dítě Česka, je také účast na mezinárodních konferencích a akcích pořádaných partnery UNICEF ČR ve strukturách OSN nebo Evropské unie.